måndag 20 maj 2019

Full sprutt på sommarn!

En månad sedan förra inlägget, och nu kom sommarn! Den kom lika snabbt och intensivt som förra våren.En ganska så varm april, mindre varmt i maj och nu i slutet på maj, eller i vart fall andra hälften av månaden, så kom först ett regn under ett par dagar och sedan värme. Idag har vi haft 25 grader, vilket är helt sjukt varmt så tidigt- Nu lär det gå snabbt med syren och annat, bladen har knappt slagit ut på vissa håll. Våra tulpaner har äntligen slagit ut. Jag lyckades rädda merparten från rådjuren, så fort knopparna kommit så lägger jag på ett svart nät. Men nu blommar de och då är de inte lika intressanta.
I växthuset har jag så mycket frösådd att det bågnar, har börjat bära ut plantor till rabatterna. En del får växa till sig i ett plasttält medan andra grävs ner direkt.
Så ringde jag min  syster som bor på ett äldreboende i Västerbotten, en bit från byn Öre där vi växte upp, alla mina fem syskon och så jag, lilljäntan. Syrran är 80 år och relativt pigg, dement men vet fortfarande vem jag är. Så långt känns det bra. I sommar ska vi åka upp och besöka henne. Hon hade fått hem en bok om Öreälven som hon rekommenderade, den  ska jag absolut skaffa mig. Vårt föräldrahem ligger en bit från älven och när jag växte upp så var det inte så igenvuxet ner till älven, utan man kunde se vattnet. Ibland såg man även brötarna med timmer eller när isen gick. Älven har en central roll i min uppväxt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Full sprutt på sommarn!

En månad sedan förra inlägget, och nu kom sommarn! Den kom lika snabbt och intensivt som förra våren.En ganska så varm april, mindre varmt i...