torsdag 19 april 2018

Knytblusens återkomst

Oj oj vilken respons som upproret mot Akademien,  #knytblusmanifest fick. Idag demonstrerade över 1 000 personer utanför Börshuset. Inte bara kvinnor utan även många män fanns med på Stortorget.
Det kändes rätt och riktigt!

 Tiden går så fort, våren är äntligen här och alla fåglar kommit re´n.
Jag har varit i trädgården några timmar efter jobbet och nu har frösådden satt fart. En del frön har redan slagit till och rotats sig så jag måste plantera om i större krukor. Sedan räfsade jag löv, det finns hur mycket som helt liksom av mossa.
Nu när jag snart går i pension på heltid så har  jag ju tid att strosa och att bara göra ingenting.  Jag stannar upp då och då och drar djupa andetag, njuter av vårsolen och av den första humlan på krokusen.
Eftersom jag jobbar deltid så har jag ju mina lediga fredagar som varit räddningen under detta sista år av mitt arbetsliv. Att trappa ner inför pensioneringen har varit bra för mig. Jag har haft bättre ork och kunnat vila på kvällarna. Fredagarna har i och för sig gått åt till att städa, inhandla nödvändigheter, pyssla och dona och allt det där, som jag tycker är viktigt. Göra det trivsamt hemma till exempel.
Jag har nog checkat ut ganska mycket redan, har haft lite väl lite att göra det här sista halvåret så det har varit lite småtråkigt. Nu har jag lite med så dagarna går fort, jobbar bara totalt 14 arbetsdagar till. I maj åker vi till New York och sedan två veckors jobb innan min pensionsavgång.
Om bara hälsan står mig bi så ska jag bli en aktiv pensionär och göra allt det där som jag alltid velat göra, men inte kunnat för jobb och alla förpliktelser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Full sprutt på sommarn!

En månad sedan förra inlägget, och nu kom sommarn! Den kom lika snabbt och intensivt som förra våren.En ganska så varm april, mindre varmt i...