fredag 16 september 2016

Vänner och vänner

Ibland undrar jag vilka som är mina vänner, egentligen. Har jag några riktigt goda vänner? Vad menas med en god vän? Det kan man alltid googla på..
De är ganska få, de vänner, som jag har. Jag inser det med ålderns rätt. De är färre nu eftersom jag/vi tappat kontakten på olika sätt. De senaste femton  åren har jag inte kunnat lägga till några nya vänner, bara försökt att behålla de jag har. Jag har många kontakter men det är inte samma sak.

Jag har kollegor som jag delar jobbvardagar med. Vi är ett gäng kollegor och f d kollegor som varje halvår går ut på restuarang och har mycket  trevligt ihop. Så har jag haft två andra gäng med f d kollegor från andra jobb och vi träffades varje år  och till slut,  och vad hände. Träffarna upphörde, för det var alltid jag som drog igång träffarna, och när jag tröttnade på att vara den som sammankallade så upphörde kontakterna.

Men jag har en kärna med vänner som jag vårdar ömt.  Inte många men vänner.

Det är viktigt att ha vänner. Så frågan är, hur få fler och nya vänner. Vid min ålder? Jo om några år kan jag börja gå på pensionärträffar, så då kan jag ju träffa nya vänner. Det är aldrig för sent.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Full sprutt på sommarn!

En månad sedan förra inlägget, och nu kom sommarn! Den kom lika snabbt och intensivt som förra våren.En ganska så varm april, mindre varmt i...