torsdag 1 september 2016

Minns i november den ljuva september

Så var det höst igen. Fast den började redan i augusti med kalla vindar och kyliga kvällar. Jag hade ju planerat att sitta ute och koppla av  på vår  altan om kvällarna,  med levande ljus och/eller den inbjudande mysbelysningen men ack så blev det inte. Det har knappt varit någon varm kväll, och jag har jobbat sent. På kvällarna när jag tagit mig ut i trädgården har det varit kallt och grinigt.

Förra veckan var vi i Toscana, där var det varmt, mellan 37 - 41 grader som varmast. Vi hade tyvärr inte någon AC/luftkonditionering på vingården där vi bodde, Tenuta Canta Gallo nära den lilla sömniga staden Montelupo. Nätterna var en plåga, med mygg och obekväma sängar. Men det var trevliga lägenheter, om än slitna.  
På vingården Ama fanns trädgårdskonst

Det här veckan inträffade tyvärr en jordbävning i Italien. Cirka 300 invånare dog i rasmassorna. När vi åkte över bergen och genom dalarna så insåg  vi att vägarna lätt  skulle kunna bli blockerade.

Vi bodde som tur var inte i närheten av det jordbävningsdrabbade området men jag kände en svag gungning när jag låg i sängen den natten. När vi hörde om jordbävningen så insåg jag att det var den som vi känt av men likaså bra att jag inte förstod det på natten.

Vingården omgavs som sig bör av vinfält och olivlundar. Det var vackra vyer men boendet var ett slitet ställe  Och massor med mygg, ett problem verkligen för jag fick massor med stick och det blev underhudsblödningar. När jag såg ner på mina ben så det ut som jag fått en läskig sjukdom..
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Full sprutt på sommarn!

En månad sedan förra inlägget, och nu kom sommarn! Den kom lika snabbt och intensivt som förra våren.En ganska så varm april, mindre varmt i...