måndag 26 september 2016

Bokligt uttryckt


Jag läser och läser. Det är skönt med hösten för nu har jag tid att läsa. Sommarläsning blir det ju förstås alltid men i år blev det sporadiskt. Det är mycket arbete i trädgården och det är inte alltid som jag orkar läsa efter arbetspassen, Annars brukar det bli läsning på stranden. Men i år var det inte så många badtillfällen,  sommarvärmen till trot. Vi hade inte någon badsemester i Italien, istället bodde vi på en vingård uppe i bergen. Vi badade i poolen men vi skulle alltid iväg på middag efteråt så det var snabba dopp.  Jag läste på flyget och nu läser jag på kvällar och på väg till jobbet.

Just nu är det en ytterligare bok av Stieg Trenter, Skuggan.  Jag kan ju säga att det finns en del uttryck som man inte skulle trycka idag, men jag tänker som så att den här boken skrevs på 50-talet. Då uttryckte man sig på så sätt. Jag tycker inte att boken är fördomsfull. Bara en typisk tidsanda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Rosa!

Förra vecka var tung för många av oss kvinnor med bröstcancer i vår historia. Sara Danius, som kämpat i flera år med sin sjukdom, avled i de...