måndag 18 juli 2016

Högsommar. Sol för det mesta hittills om än inte alltid badväder.
Semestern är inledd och nu ska vi ta en tur med bilen till Norrland. Vi ska hälsa på min syster som blir allt mer dement och snart inte kommer ihåg något alls. Det har verkligen  gått fort,  om det nu är vanlig demens, Alzeimer eller något annat. Hon vänder på dygnet, sover inte på nätterna och ringer mitt i natten. HOn är m a o är  rätt så förvirrad emellanåt.
Så innan hon försämras ytterligare så ska vi hälsa på hennes och hennes man. Vi åker nog förbi min föräldragård också men jag vill bara se utsidan. Jag är färdig med kåken och hemmanet i övrigt.
Förra torsdagen var en svart dag för Nice i synnerhet och för Frankrike- Ett vidrigt dåd av en man med sjuka tankar, tog 84 liv varav flera barn. På strandpromenaden Promenade
d´Anglais i Nice. Må denne mördares namn för evigt försvinna i glömska. Han ville bli känd för sitt massmord men vi ska glömma honom och hans dåd. Men inte glömma att hedra alla som dött, semesterfirare och Nicebor, alla var ute för att fira  nationaldagen 14  juli.

Vi var i Nice sommaren 2011 och 2012. Det var härligt att flanera på denna promenad och på kvällarna gick vi ner till den gamla stadskärnan. Just nu känns det inte som Frankrike lockar och vi ska som tur är inte dit i år.

Men Frankrike ger sig inte för våldet. Det ska inte vi göra heller.
                     Vive la humanité, liberté et l`egalité.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Full sprutt på sommarn!

En månad sedan förra inlägget, och nu kom sommarn! Den kom lika snabbt och intensivt som förra våren.En ganska så varm april, mindre varmt i...