torsdag 28 april 2016

Någonting att deklarera

Äntligen har jag deklarerat! Det är ju så enkelt numera att jag alltid skjuter upp det men nu så. Lite grand får jag tillbaka av Robin Hood. Men jag betalar gärna min skatt, har inga problem med det.

I går kväll var jag och maken på Esperanto. Han fick presentkort för middag för två, i 60-årsprsent av våra vänner. Igår var det så dags. Jag tycker att det kul och häftigt men inte lika gott som på Lux när vi åt vår 50årspresents-middag där. Maten var små konstverk men det är för prententiöst och för mycket asiatiskt inspirerat för mig. Vi fick en mumsbit av något som bestod av friterad torskskinn. Nja inte så gott. Bästa rätten var  Lätt sjuden mjökko och Vårlamm med lök och långsamt stekt blomkål.

I helgen var det dags för Nordiska Trädgårdsmässan. Min dotter och jag var där, soh som vanligt så köpte jag alldeles för mycket, men inte bara plantor eller lökar. Bl a ett slags formgjutet kar för den lilla fontängrodan som jag köpte på Zeta  Handelsträdgård förra året.

Ute snöar det emellanåt och är kallt och grinigt och jag har inte kunnat plantera något ännu. I  växthuset tar det sig sakat, har ett oljelement där för säkerhets skull eftersom jag har plantor där inne.
I helgen hoppas jag att det ska bli en utehelg. Jag behöver komma ut och röra mig. Vertikalskära gräsmattan t ex. Göra i ordning rabatter. Listan är lång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Rosa!

Förra vecka var tung för många av oss kvinnor med bröstcancer i vår historia. Sara Danius, som kämpat i flera år med sin sjukdom, avled i de...