söndag 17 januari 2016

I isrosornas tid

I helgen har jag tagit det lugnt, städat, lagat god mat och börjat läsa en tjock bok, " Det som inte dödar..", fortsättningen på Milleniumserien. Egentligen tänkte jag bojkotta boken då det är en "fejk",  enligt min mening.  Orginalförfattaren till serien är ju död och att låta en annan författare ta över pennan och fortsätta skriva om Mikael Blomqvist och Lisbeth Salander är jag skeptisk till. Dock så pass nyfiken att jag lånade den och har nu börjat läsa.

Eftersom det skulle bli mellan 10-15 grader minus så passade vi ävenpå att frosta av frysen. Allt bars in i växthuset igår och idag kunde vi fylla frysen igen. Jag hittade saffransbullar och kakor från i julas! Mums!

Sedan skulle jag ut på en sparktur tänkte jag men fick nöja mig med att  använda apostlahästarna eftersom det var ordentligt sandat. Det går inte att sparka på sandad väg och var jag än tog mig så var det sandat Bra i och för sig eftersom jag hatar halt väglag.
Det fick bli en rejäl promenad i mina nya termobyxor och Icebugs,  skor med inbyggda dubbar. De är inte vackra men mycket ändamålsenliga. Det viktiga är att jag kan gå ordentligt och gå fort till och med, utan att behöva vara rädd för att halka.

Jag  kollade in de nya kedjehusen i skogen där våra barn lekte, suck! Inga träd kvar, bara husrader. Förorten växer så det knakar men SL har inte fattat att vi behöver en utbyggd busstrafik i avvaktan pendeltågsstationen. Byggnationen av vår pendel tågsstation är på g, visst är det så. Dock  lär jag hinna gå i pension innan den blir klar om tre år. Det är väldigt långt tills dess. Och många bussresor i överfyllda bussar.

Så här års är det ju läge att se alla filmer som jag missat på bio. I går  blev det  Saving mr Banks,  en film om Mary Poppins skapare,  PS Travers ochom  Walt Disneys enträgna arbete att få göra film av hennes böcker.  Han lyckades ju till slut, med Dick van Dyke i huvudrollen. Och plötsligt så mindes jag att jag var väldigt förtjust i desssa böcker om Mary Poppins. När jag ser på bilderna av bokomslagen så väcks definitivt minnesbilder. Filmen såg jag långt senare på TV, biobesök blev det inte många av när jag växte upp. När jag kollade filmsnuttar på Youtube så hittar jag en pärla, The sister s suffragettes! 1964 år genustänk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Rosa!

Förra vecka var tung för många av oss kvinnor med bröstcancer i vår historia. Sara Danius, som kämpat i flera år med sin sjukdom, avled i de...