fredag 18 december 2015

Julstök!


Idag har jag varit ledig, tog en semesterdag för att få klart lite av julstöket innan julveckan! Jag har faktiskt köpt en hel del julklappar i god tid, några återstår dock.
Idag gjorde jag kalasgoda köttbullar på över två kilo färs från gris, nöt och älg. Med krydd-, vit- och svartpeppar, hackad brynt lök och två äggulor samt lite kolsyrat vatten så blev de perfekta. En liten skvätt grädde blev det också i smeten.
För att effektivisera rullandet så slevade jag ner köttfärs i lagom mängd i en spritsstrut av vaxad plast utan något munstycke-  Helt perfekt! Jag skar korvlängderna i lagom bitar och rullade snabbt till bollar i lagom storlek. Det blev inte alls så kladdigt som det brukar bli när man rullar köttbullar för hand.

Sedan brynte jag köttbullarna i stekpannan och efterstekning i traktörpannan för vidarebefordran ner i foleformar och infrysning. Fast sista omgången blev dagens middag tillsammans med potatismos och hemgjord lingonsylt.

I morgon ska jag göra Glûhwein a la Ernst, tända ljus och mysa. Men först inköp av gran och julskinka, sill för inläggning och lite julmat. Hm, ja det blir ju en hel del mat med alla matglada i vårt hushåll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Full sprutt på sommarn!

En månad sedan förra inlägget, och nu kom sommarn! Den kom lika snabbt och intensivt som förra våren.En ganska så varm april, mindre varmt i...