tisdag 4 augusti 2015

Mahognybröllop

Just i dag för 31 år sedan vigdes min man och jag i Enskede kyrka. Efteråt hade vi bröllopsmiddag på Riddarkällaren, vid Riddarkajen.  En mycket trevlig restuarang och ett trevligt bröllop, lagom stort och inte ruinerande för våra föräldrar som delade på bröllopskostnaderna. Dvs min mor och mina svärföräldrar för min far hade dött i början på året. Men pappa var nog rätt så nöjd över mågvalet. Nu skulle ju lilljäntan gifta sig, så två av döttrarna hamnade ju inte på glasberget som man sade förr i tiden. Dvs på 60- och 70-talet.

Begreppet "att hamna på glasberget" innebar att   kvinnan blir objektiverad. Så  klart  det - hon hamnar ju där,  hon valde ju inte bli ogift, inte gift osv.  "Jag blev inte gift"  - ingen säger väl så längre. "Jag gifte mig aldrig" - där har jag gjort valet själv. "Jag gifte mig" - likaså där. Jag blev gift - då har jag lika gärna kunnat blivit bortgift.

Nä, jag valde den man som hittat till mitt hjärta och där finns han ännu, min käre Håkan!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Full sprutt på sommarn!

En månad sedan förra inlägget, och nu kom sommarn! Den kom lika snabbt och intensivt som förra våren.En ganska så varm april, mindre varmt i...