fredag 24 juli 2015

På Söders höjder

Den yngste av våra två söner fyllde år i veckan så  igår kväll firade vi honom med en familjemiddag på en grekisk söderkrog och därefter avnjöt vi glass på Fjällgatan. Det var en skön kväll och inget regn på eftermiddagen. Och även idag har vi  också sluppit regn så jag har varit ute nästan hela dagen, bakade förstås ut det skållade rågbrödet som jag började med i går. Vi grillade och till köttet gjorde jag min berömda jordgubbssalsa.

Jordgubbar, till 4 personer behövs ca 1 dl  som mixas med en färsk gul knipplök  och en tsk olivolja, en gnutta kajennpepper /smaka av! / och en msk muskovadosocker eller farinsocker. Om du vill ha en sötstark smak: öka på cayennepeppar och runda av med mera socker. Slutligen lite färskpressad limesaft. En klick bearnaissås till är inte fel.

I dag bakade jag ut det skållade rågbrödet. Det blev riktigt gott om inte så vackert.

Trots det myckna regnet under veckan  så blev det en skön torsdag och en hyfsad fredag, på måndag blir det till att jobba igen. Något fler bad blev det inte i juli men i augusti ska vi till Sicilien - det ska bli så skönt.

I morgon kommer regnet på eftermiddagen så om jag stiger upp tidigt så hinner jag en runda med grästimmern och plantera de tre nya perenner som jag inköpt. Mycket av det som planterades i våras har ätits upp av sniglarna och nu har jag inköpt lite nytt. Få se hur de klarar sig.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Full sprutt på sommarn!

En månad sedan förra inlägget, och nu kom sommarn! Den kom lika snabbt och intensivt som förra våren.En ganska så varm april, mindre varmt i...