tisdag 28 april 2015

Vårsommar


Nu har det varit riktigt varmt och skönt i en vecka. Den skira grönskan har exploderat i olika nyanser av grönt och nu kommer alla blommor med stormsteg. Häromdagen slog den första tulpanen ut. Trädgårdshyacinter blommar för fullt och även en del doftande blå blommor som jag inte har en aning om vad de heter.

Som vanligt  varje vår så kommer jag inte ihåg var alla växter planterats, och en del som kommer förvånar mig! Har jag satt denna här?  Detta fast jag gör noteringar i en anteckningsbok, varje gång jag planterar växter eller omplanterar. 

Nu har jag försått allt det som ska försås, växthuset rymmer inte mer så snart måste jag ut med en del krukor till plastväxthuset på altanen. Där får en del plantor växa på sig innan rabattflytten.

I övermorgon är det Valborg och då blir det kallare, som det brukar vara. Regn och rusk, usch.

För ett år sedan var det bara jobbigt! Jag jobbade som en slav i trädgården för att få så mycket klart innan canceroperationen och sedan kom dråpslaget att det var mycket värre typ av cancer än de trott. Jag har gått igenom ett tufft behandlingsår och det är väl först nu som den psykiska reaktionen kan ge sig till känna. Jag planerar inte så långt framåt, tar ingenting för givet och kan bara hoppas att behandlingen håller cancercellerna bort i många till. Friskförklarad blilr man inte förrän efter fem år.

Nåväl, det gäller att leva medan man kan, Sådan är min devis.

Ett år senare jobbar jag fortfarande deltid, har inte riktigt samma ork och entusiasm men ändå, det är härligt med våren. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Full sprutt på sommarn!

En månad sedan förra inlägget, och nu kom sommarn! Den kom lika snabbt och intensivt som förra våren.En ganska så varm april, mindre varmt i...