söndag 5 april 2015

Vårfint

Snart är påsken över och vi har ett nytapetserat kök. Vårfint. En fin och diskret tapet i vitt och blått. När vi var på målarbutiken så var det svårt att väälja bland alla tapetmänster och färger, först vid andra besöket  fann vi en  tapet som passar, Klematis i blått från Duro. Vi har alltid haft tapetbårder så jag frågade givetvis efter detta. Den unge expediteten svarade då: Nej, det säljer inte längre. Ingen vill ha bårder numera, men vi har några restrullar här och så visade han på en låda med dylika rullar, inte någon som passade till vår tapet. 
Och så slutklämmen: -"Det är mest äldre par som vill ha bårder"
Så nu har det äldre paret , mest den äldre herrn men även den äldre damen i fråga, skrapat loss den gamla bården, maken har sedan spacklat och slipat och snart blir det tapetuppsättning. 
Det kommer att bli fint. I matlagningsdelen av köket blir det vitmålad väv så att vi slipper stänkfläckar på tapeten. 

Jag passade på att åka och köpa lite vårblommor och lyktor till altanen. Kunde inte motstå en söt planteringskruka från Jysk som ska fyllas med stor primula och ett parsmå penseer,
Emellanåt faller jag i tankar om det senaste året och alllt som hänt. Om en månad ska jag på rehabviliteringsvistelse men jag är lite tveksam, är det verkligen något för mig. Men så kommer nattvärken i lderna, antagligen av medicinen jag äter. Jag är stel i "gångjärnen" och skulle behöva komma igån med träning igen men har inte riktigt haft ork eller motivation. 

Om ett par veckor blir det en 60-årsmottagning här hemma då maken fyller år. I juni är det min tur men jag kan inte bestämma mig om jag ska fira detta eller ej. 
Det har lite med att göra att jag varit sjuk och gått igenom bröstcancer igen. Först var jag helt klar över att jag ska fira med en fest, sedan har jag svajat men det blir någon trädgårdsmiddag helt enkelt. Då är det som ljuvligast i trädgården. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Rosa!

Förra vecka var tung för många av oss kvinnor med bröstcancer i vår historia. Sara Danius, som kämpat i flera år med sin sjukdom, avled i de...