fredag 17 april 2015

59 plus

Nu är det full fart inför helgens födelsedagsfirande. Maken fyller 60 år på söndag, eller som han säger, 59 plus,  och vi ska ha öppet hus för våra närmaste släktingar och vänner. Idag har vi varit lediga och handlat det mesta föe en Italien-inspirerad buffé med gott italienskt vin att dricka.  För en gångs skull så bakar jag ingenting, jo en chokladtårta blir det faktiskt för en av gästerna är nötallergisk.  Så det blir en hembakad tårta för hennes skull. Vi kör med kallskuret, rör och sallader samt goda ostar. Det trixiga är att få plats med 25 matgäster men förhoppningsvis kommer de pö om pö.

Veckan som gått har varit lite omtumlande. Äldsta sonen fick besked om att han kommit in på en skola i, så han drar till New York i höst. Han har kommit in på arkitektskolan Coopers Union och fått stipendium. Det är inte illa för endast 5 % av de som söker, kommer in. Han kommer nu att ta sin magisterexamen i NY. Så nu måster jag ju övervinna min motvilja för långa flygresor och åka dit med maken  i höst eller till våren.

Vår dotter däremot, gillar långresor, Hon är nu i Australien och ska vidare till Bali, Vietnam, Kambodja och så Thailand. Över tre månader på resa. 

Själv längtar jag till Medelhavet i sommar och hoppas att vi kan åka iväg till Kroatien igen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Full sprutt på sommarn!

En månad sedan förra inlägget, och nu kom sommarn! Den kom lika snabbt och intensivt som förra våren.En ganska så varm april, mindre varmt i...