lördag 17 januari 2015

Sol ute och sol i sinne

Hur går den gamla ramsan, sol ute - sol i sinne? Det är riktigt skönt att ha börjat jobba igen. Visserligen bara 25 % till att börja med. Men nästa vecka trappar jag upp till 50 % så att jag får längre arbetstid än vad mina arbetsresor tar. I går tog hemresan 1 timme och 45 minuter,  detta p g a att pendeltågen inet fick köra längre än till Skogås, polisen hade stoppat alla tåg ett tag. Det var helt kört att försöka komma på den enda buss som jag kan åka med. Den går varje halvtimme och passar till varannat pendeltåg.. Jag tog  en annan linje, som jör parallellt med min "riktiga " buss ett tag och klev av där busslinjerna delar sig. Därefter hade jag att välja på att vänta "min" buss i 25 minuter  (som sannolikt skulle var aöverfull fortfarande) eller gå sista biten, valde det senare och kom hem tämligen trött efter en jobbig promenad utefter vägkanten. 

Ljuset är tillbaka, dagarna är mycket ljusare och man kan ana en blå himmel emellanåt. Vore det inte så halt så skulle jag ta långpromenader nu på helgen. Men även med isbroddar så är det halt och jag spänner mig varje gång jag går på isiga vägar. Istället för en promenad så tog jag en titt på köket och insåg att det var smutsigt, och städade lite extra.  Med klart väder och januarisolen som tittade in, syntes också hur smutsiga fönster vi har. Putsade köksfönstren och bytte gardiner,  och nu känsn det betydligt fräschare.  Granen och alla julsaker tog ut förra veckan så julen var redan utstädad. Det räckte så bra med att ha allt framme till Trettondagshelgen.

Nu längtar jag till våren, och den ska vi möta i Rom, min man och jag. Det ska bli skönt att åka iväg. Molto bello da fare un viaggio di Roma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Rosa!

Förra vecka var tung för många av oss kvinnor med bröstcancer i vår historia. Sara Danius, som kämpat i flera år med sin sjukdom, avled i de...