torsdag 29 januari 2015

In the flu

Nu kan jag nog konstatera att jag haft influensan för första gången, jag som nästan aldrig har feber. I tisdags fick jag lov att sjukskriva mig helt igen pga feber och ledvärk, och det hade jag nog faktiskt i måndags också. Men då tog jag en Alvedon och sov flera timmar efter mitt halvtidsjobb. När jag lade mig på kvällen tog jag tempen för jag kände mig verkligen inte bra, det värkte i lederna och huvudet sprängde. Jag hade lite förhöjd tem  men inte mer än att jag sov hela natten och på morgonen så började jag arbeta hemifrån igen men det var väldigt segt. Jag frös in i märgen, och hade ont i lederna så jag tänkte att det var nog bäst att kolla febern igen och  mycket riktigt, nu var jag rejält sjuk. Så det blev till att kurera sig med hostmedicin, halstabletter och Alvedon/Ipren. Märkligt nog så kände jag inget kaffesug alls på eftermiddagen, ville bara dricka vatten.. koffeinbristen brukar ge huvudvärk men nej. Inget kaffe.

Häromkvällen visade SVT den engelska dokumentären om förintelselägrens fasor, såsom de filmades av de allierades soldater när de  anlände till lägren som befriare. Såväl engelsmän som ryssar och amerikaner hade fotografer och de filmade, för att inte världen skulle kunna glömma.  Det var oerhördsa scener som mötte dem. Och visst har vi sett dessa filmer förrut, i grundskolan på 60-talet såg jag filmsekvenser som jag aldrig glömt. Döden rakt och ner. Inget förskönande, bara liken, människor som bara bestod av skinn och ben. l Utmärglade. Sönderslagna. Gasade. Nu såg jag med viss tvekan dokumentären som brittiska krigsmuseet gjort, en mycket bra gärning. För är det något vi aldrig får göra så är det att låta ignorans och intolerans att ta över.

I går kom dottern hem med skrällhosta, ena sonen blev sjuk i helgen medan maken nu är på benen igen och jobbar. Det hostas och snyts men själv känner jag mig lite bättre.  I morgon ska jag ta mig till jobbet igen, har varit feberfri idag och det ska bli skönt att lämna husets virus och möta nya, haha.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Rosa!

Förra vecka var tung för många av oss kvinnor med bröstcancer i vår historia. Sara Danius, som kämpat i flera år med sin sjukdom, avled i de...