tisdag 27 januari 2015

Förkylningstider

För tre veckor sedan började jag jobba igen och i fredags var jag på efterkontroll och träffade min onkolog. Jag redogjorde för läget och att jag börjat jobba, vilket var ovanligt snabbt enligt läkaren. Hon rådde mig att ta det lugnt och inte gå för fort fram. Och det är rätt, jag har en bit till att gå innan jag är återställd, har en del biverkningar, stelhet och värk i lederna, domningar i fötterna. Jag ska även göra en bentäthetsmätning eftersom jag nu tar ett antihormonellt preperat, Atranz som kan ge urkalkning av skelettet. och är det något som jag bör vara orolig för så är det ju frakturer, har brutit två handleder och en fotled. Sedan ska man göra en ny mutationsutredning och resultatet  därav kommer att påverka hur cancerkontrollerna ska ske. Jag frågade inte om någon prognos, är ju radikalt opererad och har fått en mycket kraftig cytostatika samt strålning så jag måste utgå från att det ska gå bra. Om inte så lär jag märka det. Jag mår inte bättre av att veta hur prognosen är heller.

 Nu ska jag ta det varligt under vintern, är sjukskriven på halvtid men kommer nog att kunna gå upp till 75 % arbete tidigare, känner när det är dags. I början på maj ska jag åka på 12 dagars internat för onkologisk rehabilitering och då behöver jag vara helt sjukskriven, ska ansöka om förebyggande rehabpenning.

Nästan hela familjen hostar och snyter sig sedan någon vecka, maken trillade först dit på en rejäl förkylning med feber, tror nästan att det är frågan om inflensa. Jag började hosta i lördags, med en lätt halsont och igår och idag har jag haft feber och ledvärk. Har jobbat hemifrån båda dagarna men nu har jag gått in  för att kurera mig helt så att jag blir feberfri. Jag låg helt utslagen och sov hela eftermiddagen i går och idag med effekten att jag blir lite piggare på kvällen och så kommer hostan på natten.

Det var synd att jag inte hann ut och kunde fotografera snömotiv förra veckan, det var så fint här med snön i mjuka linjer på träd och tak. Allt var draperat med kallsnö och med 7 grader kallt som mest så var det perfekt. Två dagar senare var det tö igen och slask, och nu har det regnat. Jag tog några bilder i förbifarten med mobilen i vart fall.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Rosa!

Förra vecka var tung för många av oss kvinnor med bröstcancer i vår historia. Sara Danius, som kämpat i flera år med sin sjukdom, avled i de...