söndag 21 december 2014

Färdig!

Äntligen, äntligen klar med strålningen, i tisdags var det sista gången. Då hade en av kanonerna fått tas ur bruk p g a en trasig lampa och väntetiden blev därefter, två timmar. Men det var ju sista gången och då får man visa lite fördragsamhet. Jag läste ut min bok, uppföljaren till Choklad,  " I persikoträdets skugga" av Joan Harris, och så var det min tur till slut. Sista patienten för dagen igen eftersom jag valt sena tider. Sköterskan önskade mig lycka till,  jag gav henne en kram och gick ut genom kulverten, förhoppningsvis för sista gången. Men det är som det är med cancer, man vet aldrig om den dyker upp igen. Nu gäller det ånyo att leva fullt ut.

Jag har sovit ut på morgnarna då jag haft mycket svårt att somna. Behöver fortfarande insomningstabletter om jag inte ska ligga vaken till två - tre på nätterna. Men jag tror i likhet med sköterskan på onkologen, att det kommer att rätta upp sig när jag börjar jobba, viket är planerat till efter alla helger i januari. Då får jag fasta rutiner igen och vänder inte på dygnet så mycket som nu. I natt blir det dock nattbak, har en surdegsbröd på jäsning så det måste in i ugnen och gräddas.

I torsdags var jag in till jobbet och hälsade på och julfikade med kollegerna. Sedan passade jag på att handla julklappar och på kvällen var jag helst slut.

Nu står i alla fall julen för dörren varför jag har ägnat mig åt excesser i julmat och julgodis, flera sorters julgodis, kola med lakrits och choklad, fudge och nu idag två sorters sill och egenmald kalvsylta. Surdegen står och jäser och i morgon blir det  kaksorter som jag alltid gör till jul, drömmar samt chokladsnitt efter min syster Gudruns recept, salig i åminnelse,  och så syltkakor samt mjuk pepparkaka.

Idag köpte vi gran av en något mindre sort därför att soffan som vi köpte i våras (som katterna springer runt i..) tar stor plats. Men vi har många sittplatser i stället och granen blir nog fin på sitt vanliga ställe.

I onsdag kom ett intensivt snöväder och frost på träden, och det var så vackert. Nästa dag var all snö borta! Suck - men meteorologerna har lovat kallare väder och lite snö. Jag hoppas på en vit jul! I kväll är det minus tre så kanske det blir snö.
Amaryllis, ett urval. Tror att vi har ca 10 st i år. Gjorde ett kap på Blomsterlandet för ett par veckor sedan, de sålde ut olika varianter för 29 kr /st och uppår. De hade ett hav av blommande amaryllisar, antagligen gör det milda vädret att allting blommar för tidigt. Likaså hyacinter, men jag läste att de kan stå ute i blom hur länge som helst i nollgradigt. De blir som konserverade och det stämmer. Har hängt ut en glaskruka med tre hyacinter i och de blommar och blommar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Full sprutt på sommarn!

En månad sedan förra inlägget, och nu kom sommarn! Den kom lika snabbt och intensivt som förra våren.En ganska så varm april, mindre varmt i...