måndag 1 december 2014

Kakmonster

December, julmånaden är inledd och det är fortfarande lika mörkt ute. Längtar så enormt efter ljus och sol. Går man ut så är det grått, grått och grönt.. Gräsmattorna är intensivt gröna av mossa och i djurparkerna har djuren besvär med  parasiter pga de milda vintrarna. Nä, nu räcker det, vore faktiskt bra med kallt och snö nu. Då blir det ljusare och renare. När jag gick från parkeringen till pendeltåget var det snö på marken. Tunt, tunt men dock, snö.

Jag åkte in med bilen till pendeltågsstationen och åkte dessutom tidigare till sjukhuset i dag, allt för att kanske få lite eftermiddagstid för en promenad. Är ju ute alldeles för lite, När jag kom till radioterapin var det sex patienter i kö till samma strålkanon som jag skulle till. Just muntert, min väntetid blev istället nästan två timmar. Ingen promenad och inte heller någon lunch. Sedan oroade jag mig för parkeringsböter eftersom sjukhuset besöket tog så lång tid, stod  på fria tretimmarsparkeringen och p-tiden överskreds men som tur var kom ingen P-vakt under tiden. Jag åt en kraftigt försenad lunch när jag kom hem och vilade på soffan med Maja. Hon hoppade plötsligt ner på golvet och hulkade, andra gången idag. Hoppas att det bara är kattmaten som hon inte tål. På fredag ska hankatten kastreras och han får inte bli dålig innan!

I helgen var jag extra pysslig för att kompensera gråheten ute. Förutom alla adventsstakar och julstjärnor så har jag gjort en blomsterkorg. Eftersom jag gillar att pyssla med blommor, även vintertid så får det nu bli julblommor. Den här jularrangemanget har så klart lagts ut på Instagram: Instagram
Hyacinter, liten julstjärna plus en krokuslök blir en skog för tomten, som dock är en vätte, inköpt på Taxinge slotts julmarknad liksom små kantareller och Karl Johan-svampar..
Runt om har jag lagt en batteridriven ljuskedja med LED-lampor.
Maja och Elliot är helt klart ofta på Instagram. Det är ju liksom en trend. 

 Så har vi ett kakmonster i familjen. Dess favoritkaka är havrekakor. 
Recept finns här: Kakmonstrets havrekakor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Rosa!

Förra vecka var tung för många av oss kvinnor med bröstcancer i vår historia. Sara Danius, som kämpat i flera år med sin sjukdom, avled i de...