tisdag 23 december 2014

Nu är det jul, nu är det jul...

Den mjuka pepparkakan är precis utplockad från ugnen, skinka, kalvylta och sill. Och så  knäck och kola,  godis, allt är klart. Puh!
Maken gör sin traditionella rödkålssallad med valnötter. Gröten får stå och puttra på förmiddagen i morgon.
På julaftonsmorgonen brukar jag stiga upp före de andra, smyga ner till tv:n o och sitta alldeles för mig själv i soffan med ett saffransbröd och en kopp kaffe.  Jag tänder granen och bara kopplar av julstressen. I och med att jag har haft en hel vecka fritt före före jul så har jag hunnit med en hel del.

Jag är lite tudelad angående julen numera, en del av mig vill åka bort på julen, speciellt i år men behandlingen pågick så länge in i december att jag inte våga boka in någon resa. Det får bli en bit in på nyåret.

Jag har lagt mer mycket tid på julmat, bakning och att pynta smakfullt. Kände inte för så mycket glitter i år. Men vi har flera blomuppsättningar, krukor med  med amaryllis och hyacinter står  i flera fönster och det doftar jul på alla sätt av bakning, matlagning och av granen så klart. Den blev precis lagom stor och har en perfekt form. Katterna ligger under granen och myser.

Nu ska vi snart ta en macka med julskinka och en kopp te och bara njuta. Hoppas att även du som besöker min blogg får en skön och härlig jul!!
                                             


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Rosa!

Förra vecka var tung för många av oss kvinnor med bröstcancer i vår historia. Sara Danius, som kämpat i flera år med sin sjukdom, avled i de...