söndag 30 november 2014

Halvvägs

Nu är jag halvvägs igenom  strålningen. Det går på rutin, har funnit att det är bäst komma dit mitt på dagen, efter lunchtid, så slipper jag köa så länge. Det innebär att jag äter tämligen sena luncher numera eftersom jag vill äta hemma, men å andra sidan äter jag en sen frukost.  Ibland tar jag bilen till pendeln men oftast åker jag kommunalt hela vägen och det tar sin tid.

Efter ett par veckor så känner jag nu igen några ansikten i väntrummet. En del har nyss börjat sin behandling medan andra är mitt i som jag. Det som vi har gemensamt är att vi sitter där pga en anledning, cancer.  Många har som jag, en annan frisyr än för ett halvår sedan. Nu har håret växt en hel del, ser just nu ut som jag har snaggat hår. Till jul har jag nog en hyfsad längd. Färgen är ganska mörk, men stöter i grått..

I morgon är det första advent. Plockade fram julstjärnor och elljustakar och nu är det pyntat. Det tog längre tid än tidigare att göra i ordning i fönstren, då allt måste säkras med dubbelklistrande tejp. Katterna far fram som tornados ibland och det bär iväg upp till fönsterbrädorna. Blomjorden påtas upp med en tass, ligger i högar..Men Elliot och Maja är förlåtna, de är ett roligt sällskap om dagarna.

Enligt meterologerna har det varit den mörkaste novembermånaden på över hundra år, och ja, det känns. Kompakt mörker alltså. Det är inte underligt att man är trött, oavsett.  Lite snö skulle onekligen göra det ljusare och trevligare. Tänk julen för två år sedan. Men det är klart, sedan blev det ju snökaos och vår avenbokshäck blev söndergnagd under snön av sorkarna..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Full sprutt på sommarn!

En månad sedan förra inlägget, och nu kom sommarn! Den kom lika snabbt och intensivt som förra våren.En ganska så varm april, mindre varmt i...