fredag 21 november 2014

Äntligen fredag. Sov urdåligt i natt så det var tungt att stiga upp tidigt. Vi skulle till veterinären och sterilisera/kastrera katterna, med inlämning kl 08 00. Kattern undersöktes men när veterinären lyssnade på Elliot tyckte hon att han lät astmatisk,  han har haft lite hosta och nysningar den här veckan. Så han fick lungröntgas och visade sig ha förtätningar i övre luftrören, ordinerad antibiotika och ny undersökning om två veckor, Ingen kastrering där alltså men Maja opererades och går nu omkring med strut, stackarn. Hon blev alldeles galen först, gick baklänges i hopp om att gida ur struten  men det gick inte. Elliot reagerade också underligt, han har ju varit så beroende av Maja och nu vill hon var i fred. Hon luktade dessutom annorlunda så han ligger och surar i ett hörn. Maja är ju så liten till växten att struten hindrar henne från att nå ner till matskålen.  Nu måste struten av först och sedan på igen och så måste vi hindra Elliot från att slicka hennes operationssår. Plus att Elliot  ska ha antibiotika en vare  och Maja smärtstillande.. Ett evigt pyssel, och dyrt som sjutton med veterinärbesök.. Vi har försäkring på båda men självrisken är så hög att det blir antagligen ingen ersättning.


Så här gosiga mot varandra är de inte idag. 
Efter veterinärbesöket åkte jag direkt till strålningen och fick vänta i en och halvtimme på min tur. Nej, det får bli eftermiddagstider för hela slanten. Att sitta där och vänta när jag var så  trött, var en pärs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Rosa!

Förra vecka var tung för många av oss kvinnor med bröstcancer i vår historia. Sara Danius, som kämpat i flera år med sin sjukdom, avled i de...