lördag 3 september 2011

HÖSTMYS

Hösten är nu här, det råder tyvärr ingen tvekan om detta. Men  september är ju en härlig skördemånad att njuta av och även oktober kan vara fin med lövens vackra, glödande färger. November vill jag dock bara glömma, så mörkt som det är då. Men det finns ljus att tända, böcker att läsa och musik att lyssna på. och så kan man blogga och baka.
Här vaktar jag!

"Jag har stenkoll på allt som rör sig"
 I år har trädgården fått fart ordentligt. Rosorna blommade i mängd men när blomningen var som vackrast var vi i Italien. Avenbokshäcken har tätnat  och skyddar mot insyn men ännu finns det gluggar i den. Den andra häcken som består av liguster har gluggar  nedantill och där har vår katt Tusse perfekta gömställen. Han ligger nästan helt dold under häcken och kan spionera på alla läskiga hundar som passerar. Blir de för närgångna rusar han snabbt inåt tomten. När
 avenbokshäcken  vuxit ihop helt kommer inte rådjuren in så lätt och på andra sidan tomten har vi gärdsgård. Det blir förhoppningsvis färre besök av rådjur när det inte finns så många ingångar till trädgården..
Den blå irisen från  hemgården i Västerbotten blommade jättefint på försommaren. Nu ska jag gräva upp de största ruggarna och dela på lökarna så att det blir ännu flera nästa år. Så gör man i Monet trädgård utanför Paris och så gör jag.
Lurvig fjäril - gillade att sitt på husväggen av någon anledning..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Full sprutt på sommarn!

En månad sedan förra inlägget, och nu kom sommarn! Den kom lika snabbt och intensivt som förra våren.En ganska så varm april, mindre varmt i...