söndag 25 september 2011

Buzzigt bi

Gårdagens inköp av  kärleksört och en vackert rosa teros sattes in i växthuset i avvaktan nedgävning. I dag blev det dock endast tungt grävarbete då en rabatt skulle grävas om varpå alla perenner och lökar måste upp, en del perenner delas osv . Tungt och svettigt men bra motion. Rabatten blev bra efter omgrävningen, större och djupare och bättre planerad. En del sommarväxter fick pryda rabatten så länge eftersom de inte verkar ha tappat orken ännu. Massor av sommarblommoran står åter i blom och riddarsporren hade knopp!!
Så kom jag in i växthuset och där var flera bin på heliotropen. Det vore ju toppen om bina hittar till växthuset nästa så blir det finfin pollinering av meloner m m. Nu har jag fått pollinera blommorna med en pensel och lyckades få två meloner. Bina hade fullt upp och surrade helt obekymrat kring blommorna. Heliotropen har ju en underbar doft vilket kanske lockade in bina.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Full sprutt på sommarn!

En månad sedan förra inlägget, och nu kom sommarn! Den kom lika snabbt och intensivt som förra våren.En ganska så varm april, mindre varmt i...