måndag 18 oktober 2010

Strejkande kökshjälp

I början på september köpte jag en Kitchen Aid (KA). Jag bakar ofta och mycket och min gamla Bosch från 80-talet börjar bli trött. Jag satte genast i gång med brödbak. Då går den sönder, min nya maskin. En stålring lossnade och fastnade i degkroken under knådning. Som tur var stod jag bredvid och hann stoppa maskinen. Så började en karusell med reklamation i butiken där man var tvungen att invänta KA:S egen representant som skulle inspektera maskinen. Sedan skulle den bli inlämnad på reparation..

Av de fem veckor som gått sedan inköpet av KA så har den varit inlämnad under tre, eftersom min KA föll samman vid första bakningen. Jag är  mest irriterad över den låga kvaliteten på en så pass dyr produkt och att den inte byts direkt när den kapsejsar vid första användningen. En helt ny maskin som kostar 5 000 kr i inköp borde väl bytas direkt,tyckte jag i all fall. Men så var inte fallet,men det tog så lång tid att Cervera butiken gav dock upp efter tre veckors strul. Detta beroende på att KA:s representant inte kunde ta sig tid att komma till butiken och till slut tyckte Cerverbutikens personal att det var pinsam, kunden ska ju inte komma i kläm. Det var ju bra kundservice och renderar Cervera en eloge. När jag väl fått en ny maskin så åkte jag hem och skulle baka. Då skenar maskinen och verktygsarmen hoppar upp och ner. Jag skyndar mig att stänga av och det blir en ny reklamtion. Men den här gången visste en av butikspersonalen att det rörde sig om en skruv som måste justeras. Det hade man dock inte upplyst kunderna om. Så vi justerade maskinen i butiken och prövade den där. Degkoroken satt för långt ner och skrapade bunken som därför blev utbytt. Hem igen och nytt försök som gick bra, fick lov att justera kroken  och då upptäckte jag att den var skadad efter användningsförsöket i butiken. Först tänktr jag strunta i att byta den men med tanke på priset så ska varan vara helt felfri och jag fick en ny. Jag bakade tre gånger under helgen och den fungerade helt som den skulle. Den är smidog och snygg och pryder sin plats . Den gamla maskinen får hållas i tvättstugan, men sk avar kvar för den klarar en degvätska på en liter medan KA klarar 7,5 dl. Man överger inte sin gamla vän för att man fått en ny vän, eller hur?
  Ett lite grövre bröd med levain på råg och vete, dinkelmjöl och fikon samt  valnötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Full sprutt på sommarn!

En månad sedan förra inlägget, och nu kom sommarn! Den kom lika snabbt och intensivt som förra våren.En ganska så varm april, mindre varmt i...