lördag 31 oktober 2009

Ännu en ledig dag har gått av helgens tre dagar. Igår blev det en göra rent hus-dag, alltså storstädning och i dag var jag och maken på bio. Två timmar rann snabbt i väg på bion, vi såg Flickan som lekte med elden och den var mycket bra.

Det var många ute på sta´n och på Drottninggatan gick några vänsterpartister omkring med en enkät som jag svarade på. Frågorna rörde sjukvård, miljö, kollektivtrafik, skolor, äldrevård. Inte helt lätt att svara så där direkt men jag svarade på frågor som vad som känns viktigt: att vi ska värna om en bra sjukvård för alla oavsett ur tjock plånbok vi har, att miljön mår bättre med en välutbyggd och billig kollektivtrafi mm. Det kändes bra - kanske är det dags att börja aktivera sig politiskt inför nästa val.

Om du vill att dina barn ska kunna gå i kommunala skolor med bra kvalitet och tillräckligt med lärare likväl som att de kan gå i en friskola, ja då måste det ju finnas kommunala alternativ. Som det är nu så finns det snart bara friskolor. Vi måste värna de kommunala skolorna innan de blir helt utarmade eller utsålda för en spottstyver.

Egoismen har verkligen fått breda ut sig under de här tre åren som alliansen styrt landet. Det är dags att återupprätta ord som solidaritet och oegennytta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Full sprutt på sommarn!

En månad sedan förra inlägget, och nu kom sommarn! Den kom lika snabbt och intensivt som förra våren.En ganska så varm april, mindre varmt i...