onsdag 14 januari 2009


I kväll får det bli lite foton på trädgården och sådant. Jag är nämligen lite baktrött, nej - inte bakfull utan b a k t r öt t då jag i går kväll bakade ett ljust frukostbröd som skulle jäsa tre timmar, jästiden noterade jag först när jag blandat i hop degen. Då var det så dags.. Vad göra?
Snabbjäsning i torkskåpet, bara två timmar och någon halvtimme i formarna och svisch -in i värmen. Kl 00 30 var brödet klart - jag hade sovit lite , steg upp, tog ur bröden som såg jättefina ut, svepte in dem i handdukar och stöp i säng. Sedan minns jag inget mer... Men brödet var jättegott. En blandning av rågsur och vetesurdeg, levainstuket med klippt råg och solrosfrån som skålats först.
Lite trevliga bilder tycker jag:

Hit vill jag åka igen. Italien, per favore. Den här bilden är från Terracina liksom nedanstående. Det vackra brudparet kunde jag ju inte låta bli att ta en bild av. Lite mammarazzi är jag ju.


Jag har en Nikon D40 som ger bra bildkvalitet och är enkel att hantera så jag fotograferar mycket. Våra bekanta tycker det i all fall men mina barn är linslusar. Katten är också ett bra fotoobjekt. Eller de nybakta bröden, här nedan levain.
Madame Levain, c´est moi!


Ser du ögat som skymtar på vingen? Påfågelsfjärilarna älskar syrenbuddlejor. Jag har två stycken, denna fick övervintra i en polstrad kruka på altanen eftersom jag tog med den från radhusets lilla trädgård. När vi bestämt oss för det nya huset så grävde jag upp en hel del och planterade dem temporärt över vintern i olika krukor och lådor och tack vare den varma vintern klarade sig det mesta, som denna fjärilsbuske som den också kallas.


Isgubben - denna bild tog jag en kall januaridag förra vintern. Om man har lite livlig fantasi så kan man se ett ansikte i isen, eller antydan till ögon, näsa och mun. Eller ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Full sprutt på sommarn!

En månad sedan förra inlägget, och nu kom sommarn! Den kom lika snabbt och intensivt som förra våren.En ganska så varm april, mindre varmt i...